Dogodki

Vabilo na Sprehod za spomin
11. 09. 2023
Novica

Datum dogodka:

Opis

Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve demence – Sprehod za spomin

Zavod Rihtarjeva domačija v nedeljo, 24. septembra 2023 ob 15. uri, vljudno vabi na Sprehod za spomin.

September je svetovni mesec Alzheimerjeve bolezni, v katerem si Spominčica, Slovensko združenje za pomoč pri demenci, in druge organizacije po svetu aktivno prizadevajo širiti informacije in ozaveščati o demenci.

Zavod Rihtarjeva domačija se letos kampanji pridružuje že četrto leto zapored.

Kampanja letošnjega Svetovnega meseca Alzheimerjeve bolezni 2023 z naslovom »NIKOLI PREZGODAJ, NIKOLI PREPOZNO« se bo osredotočala na pomen prepoznavanja dejavnikov tveganja in sprejemanja proaktivnih ukrepov za zmanjšanje tveganja in preprečevanje pojava demence.

Na Sprehodu za spomin se bomo podali po Babnem Polju. Za nezahteven sprehod bomo porabili dobro uro in pol. Sprehod bo v vsakem vremenu. Na Rihtarjevi domačiji si bomo ogledali tudi prenovljena gospodarska poslopja in se v sproščenem klepetu nekoliko zadržali.

Zbirno mesto: javno parkirišče pred Rihtarjevo domačijo, Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu. Začetek sprehoda ob 15.00 uri. Predviden zaključek ob 16.30.

Na sprehod se je potrebno prijaviti do petka, 22. septembra 2023 na info@rihtarjeva-domacija.si ali prek sms na 041 260 985

Pri prijavi navedite ime in priimek ter vaš kontakt. Dogodek je brezplačen.

Priporočamo obutev in obleko primerno vremenski napovedi.

Rihtarjeva domačija v Babnem Polju je demenci prijazna točka. S svojo udeležbo in sodelovanjem boste podprli ADI (Alzheimer’s Disease International) prizadevanja za boljšo ozaveščenost in prepoznavanje demence tudi v Sloveniji.

#SprehodzaSpomin, #LetsTalkAboutDementia, #WorldAlzMonth.

 

Na glavno vsebino