Dogodki

Vabilo na pohod »Po sledeh razbojnikov v Babnem Polju «
11. 09. 2023
Novica

Datum dogodka:

Opis

Društvo Modro nebo vas v sodelovanju z Zavodom Rihtarjeva domačija vljudno vabi na pohod

»Po sledeh razbojnikov v Babnem Polju – Poduk o neustrašnosti Baltazarja Hacqueta«

ki bo v nedeljo, 17. septembra 2023, ob 10.00, zborno mesto na Rihtarjevi domačiji (Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu).

Svoja vozila parkirajte na javnem parkirišču nasproti Rihtarjeve domačije.

Na pohodu se bomo sprehodili po poti med Babnim Poljem in Babno Polico, ki jo je pred več kot 200 leti prehodil tudi Baltazar Hacquet, avtor knjige Fizikalno zemljepisje vojvodine Kranjske, Istre in deloma sosednjih dežel.

Na poti bomo spoznavali zanimivo zgodovino krajev, se sprehodili po poteh, ki so jih v preteklosti uporabljali tudi turški razbojniki in prisluhnili zgodbi o neustrašnosti Hacqueta. Babnega Polja Janez Anton Scopoli, znan botanik iz Hacquetovih časov, zaradi strahu pred razbojniki ni nikoli prehodil, zato bomo spoznavali tudi rastline, ki uspevajo na tem območju; mogoče najdemo tudi kakšno novo. Pohod bomo zaključili z okušanjem dobrot lokalne samooskrbe.

Pohod ni zahteven, pot dolgo približno 12 km, bomo prehodili v predvidoma 4 urah. Priporočljiva oprema: pohodniška obutev, pohodniške palice, ustrezna zaščita pred soncem.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek 12,00 EUR (vključuje vodenje, topli napitek, vodo in dobrote lokalne samooskrbe) in se plača na dan pohoda.

Za člane Zavoda Rihtarjeva domačija je prispevek 6,00 EUR.

Prijave sprejemamo po e-pošti info@rihtarjeva-domacija.si ali na tel. številko 041 260 985 do četrtka, 14. septembra 2023 do 19. ure.

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma v sodelovanju z Zavodom Rihtarjeva domačija, dogodek sofinancira Občina Loška dolina.

www.rihtarjeva-domacija.si

Fotografija: foto Alenka Veber, Arhiv Zavod Rihtarjeva domačija

Na glavno vsebino