Dogodki

Predavanje – Moje potovanje z mamo skozi labirint demence
12. 01. 2024

Datum dogodka:

Opis

Javni zavod Snežnik vas v ponedeljek, 22. januarja 2024, ob 17.30 vljudno vabi na predavanje Moje potovanje z mamo skozi labirint demence

Z nami bo Alenka Veber, univ. dipl. soc. del iz Zavoda Rihtarjeva domačija. Alenka Veber je tenkočutna, odločna, pronicljiva sogovornica, ki svoje preproste, iskrive misli in življenjska dognanja z veseljem deli in tako pomaga k širjenju obzorja razumevanja, čutenja in razmišljanja. V Loški dolini vodi skupino za samopomoč svojcev oseb z demenco in destigmatizacijo staranja.

Svoje izkušnje iz življenja z osebo z demenco, podkrepljene z bogatim fotografskim in avdiovizualnim gradivom, podaja na številnih predavanjih širom po Sloveniji.

Demenca je sindrom, skupek simptomov, ki opisuje vsako stanje za katerega je značilno nenormalno ter izrazitejše zmanjšanje kognitivnih funkcij osebe (spomin, mišljenje, načrtovanje, osebnostne lastnosti, orientacija v času in prostoru, razumevanje, računanje, govorno izražanje, učenje in presoja).

Izobraževanja o demenci za interventno osebje in tudi širše lokalno okolje so ključnega pomena za ustrezno obravnavo teh situacij.

Interventne službe se pogosto srečujejo z osebami, ki so se izgubile v času in prostoru in  imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju varnosti in nudenju pomoči. Razumevanje specifičnih potreb in občutljivost oseb z demenco sta ključnega pomena pri izvajanju intervencij.

Predavanje bo v prostorih Medgeneracijskega centra Gaber, Cesta Notranjskega odreda 45 b, 1386 Stari trg pri Ložu

Vstop prost!

 

Na glavno vsebino