Novice in obvestila

Vabilo na regijsko srečanje mladih in mladinskih delavcev – Rastimo skupaj
04. 11. 2015

Dogodek je namenjen vam mladim in vam, ki delate z mladimi in za mlade, da jasno in glasno spregovorite o vsem, kar se dogaja v vašem lokalnem okolju, o aktivnostih in idejah, ki vas navdušujejo ter težavah, s katerimi se soočate. Z željo da smo slišani, vas vabimo, da skupaj ustvarimo ta dogodek in dokažemo, da na mladih svet stoji.

Namen dogodka je dvigniti zavest lokalnih deležnikov za razvoj mladinskega sektorja, mladinskih politik in mladinskega dela na lokalni ravni preko izmenjave znanj, izkušenj in dobrih praks. Pridružili se nam bodo tudi politični odločevalci (minister za infrastrukturo, predstavnik Urada RS za mladino, poslanci iz DZ, svetniki DS, župani občin naše regije…) s katerimi bomo v strukturirani razpravi spregovorili o odprtih vprašanjih mladinskega sektorja in položaju mladih.

Primorsko-notranjska regija spada v manj razvit predel države, ki se zaradi slabih zaposlitvenih, izobraževalnih in stanovanjskih pogojevsooča z begom možganov in s tem izgublja mlade in perspektivne kadre ter zamuja razvojne priložnosti.

Certifikat mladim prijazna občina pa je priložnost lokalne skupnosti, da si začne prizadevati, da varuje in vključuje vedno nove generacije mladih (to je oseb, starih od 15 do vključno 29 let) v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Ob zaključku formalnega dela smo za vas pripravili tematsko obarvano improvizacijsko predstavo Ekshibicija v izvedbi Improlige ter da proslavimo darove jeseni kostanjev piknik.

Ker je dogodek enkratna priložnost za izpostavitev težav, iskanje rešitev, spoznavanje dobrih praks, možnost za vzpostavljanje kontaktov z drugimi org. in mreženje vas prosimo, da se dogodka zanesljivo udeležite.

Za vas gre!

Prijave na: https://docs.google.com/forms/d/1T0a-r92QQhKqBLI8VLZ8qGeD4qGocRI0e2CCaAvqNuQ/viewform?usp=send_form

Info: spela.modic@loskadolina.si, 01 70 50 685,  080 42 45

Na glavno vsebino