Novice in obvestila

Učenci iz Starega trga pri Ložu osvojili novo šolsko kolo s sodelovanjem v programu Varno na kolesu
24. 06. 2024

Ljubljana, 21. junij 2024 – V minulih dneh so učenci treh šol, ki so v tem šolskem letu uspešno sodelovale v programu Varno na kolesu družbe Butan plin, prejeli zasluženo nagrado – novo šolsko kolo, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav, partner programa. Med njimi so tudi učenci OŠ heroja Janeza Hribarja Stari trg pri Ložu, ob tej priložnosti pa so na šoli opravili tudi servis koles za celotno lokalno skupnost.

Z osveženimi kolesi za poletne kolesarske podvige

Učenci in prebivalci Starega trga pri Ložu se bodo v poletje odpeljali z ustrezno pripravljenimi kolesi, zahvaljujoč učencem, ki so osvojili drugo mesto v skupnem seštevku opravljenih nalog vsebinskega sklopa Aktivno na kolesu, in ob novem šolskem kolesu prejeli še servis koles. Ob prejemu so bili mladi kolesarji več kot navdušeni, saj se že veselijo, da bodo svoje kolesarske sposobnosti lahko preizkušali tudi naslednjem šolskem letu.

Ob predaji kolesa in servisu je dr. Jože Celin, direktor zahodne regije Zavarovalnice Triglav, dejal: »V Zavarovalnici Triglav spodbujamo otroke in mlade k aktivnemu preživljanju prostega časa, raziskovanju in ohranjanju radovednosti. Pri tem ob ohranjanju pustolovskega in raziskovalnega duha ne smemo pozabiti tudi na varnost. Tudi zato že vrsto let podpiramo program Varno na kolesu. Kolo je namreč eno izmed najbolj priljubljenih športnih rekvizitov, za katerega si želimo, da postane otrokom stalen sopotnik, tako pri igri, športu in tudi kot prevozno sredstvo. Ker se zavedamo, da smo soodgovorni za varnost najbolj ranljivih udeležencev v prometu, podarjamo kolesa in nudimo tudi servis koles. S tem želimo mladim pomagati pri razvoju odgovornih in varnih navad pri kolesarjenju. Verjamemo, da so prav naši mladi kolesarji pomemben varne prihodnosti na cestah.«

Program s tradicijo, ki je z znanjem obogatil že 12. generacij kolesarjev

Program Varno na kolesu, ki ga organizira družba Butan plin s partnerji, se ponaša z več kot 10-letno tradicijo in je izjemno priljubljen med osnovnošolci in učitelji. V šolskem letu 2023/24 je v njem sodelovalo več kot 10.000 učencev iz 125 slovenskih osnovnih šol, vsako leto pa postreže z zanimivimi in navdihujočimi izdelki najmlajših udeležencev v prometu – nič drugače ni bilo niti pri letošnji izvedbi.

Vodja programa Tanja Medved Voglar iz družbe Butan plin je ob zaključku letošnje, že 12. sezone programa, povedala: »Ponosni smo, da je za nami že 12. uspešna sezona programa Varno na kolesu. Tudi letos smo poleg prometne varnosti in znanja o prometu spodbujali k ozaveščanju o trajnostni mobilnosti. Z zadovoljstvom se oziramo na minulo sezono, saj smo uspeli izvesti tudi prvo usposabljanje za učitelje mladih kolesarjev. Prepričani smo, da bomo z dobrim sodelovanjem vseh partnerjev, drugih podpornikov ter predvsem zavzetim sodelovanjem otrok na varnejše kolesarske izkušnje v prihodnje pripravili nove generacije učencev, ob tem pa jim bo gotovo prav prišlo tudi novo šolsko kolo.«

O program Varno na kolesu:

Program Varno na kolesu že od leta 2012 poteka na pobudo družbe Butan plin s podporo Zavoda RS za šolstvo, Javne agencije RS za varnost prometa, Policije, AMZS, Fundacije Neurotrust, podjetja Telekom Slovenija, zavarovalnice Triglav in družbe BTC.

Več informacij o Varno na kolesu na www.varnonakolesu.si, facebook.com/varnonakolesu.si in instagram.com/varnonakolesu.

Varno na kolo
Na glavno vsebino