Seznam nevladnih organizacij, katerim lahko namenite del dohodnine

Dobrodelnost. Beseda, ki v Sloveniji v zadnjih letih dobiva povsem drugačen pomen. Brez dobrodelnosti bi imeli v Sloveniji še precej več žalostnih zgodb, ki se nas dotaknejo na takšen ali drugačen način. Ali ste vi dobrodelni? Če boste dobrodelni na ta način, se vam ne bo nič poznalo v denarnici.
Datum: 9. decembra, 2016

Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ pet organizacij in s tem v skupni višini pol odstotka svoje dohodnine nameni za njihovo delovanje in programe. Gre za nevladne organizacije, ki delujejo v javnem interesu, zato z donacijo prispevamo k boljši požarni varnosti, ki nam jo zagotavljajo prostovoljna gasilska društva, k več paketom pomoči za ljudi, ki živijo v revščini, za več postelj za brezdomce, za počitnice otrok revnih, za lokalni šport in kulturo, za zaščito živali…

Takšna donacija nič ne stane, saj gre v nasprotnem primeru ta odstotek vaše dohodnine  v integralni proračun države.

Zato obiščite spletno stran https://www.boreo.si/podpora/pravna-pomoc/dohodnina, kjer si lahko izberete nevladno organizacijo, ki ji želite nameniti 0,5 dohodnine, dopolnite s svojimi podatki in natisnete ter oddate bodisi preko portala eDavki ali pa osebno na najbližjo Finančno upravo – Davčni urad.

Torej, nič vas ne stane, da ste dobrodelni v akciji #nulapet in s tem prispevate k boljšemu razvoju vaše najljubše nevladne organizacije!

Skip to content