Novice in obvestila

Priporočila lastnikom objektov za vzdrževanje hišnega vodovodnega omrežja
01. 09. 2020

V času počitnic, dopustov, praznikov ipd., je poraba pitne vode v objektih zmanjšana ali prekinjena. Pogosto se zgodi, da so zato tam odvzeti vzorci pitne vode neskladni.

Prosimo vas, da pred ponovno uporabo pitne vode po daljšem neaktiven obdobju, poskrbite za intenzivno izpiranje vodovodnega omrežja, ki se opravi s povečanim pretokom vode iz omrežja upravljavca. Čas izpiranja naj znaša najmanj 15 minut, po možnosti naj se izpira v sunkih s turbulentnim tokom. Priporočamo tudi, da voda na vsaki pipi, vsak dan pred prvo uporabo, teče vsaj 2 minuti (curek naj bo enakomeren, srednje jakosti, debelosti svinčnika) oziroma toliko časa, da se temperatura vode na pipi ustali. Dodatne informacije na povezavi (http://www.nijz.si/priporocila-lastnikom-objektov-za-vzdrzevanje-hisnega-vodovodnega-omrezja

 

Tudi v primeru manjših posegov na hišnem omrežju, po izvedbi novih del ali po sanacijah na kateremkoli delu hišnega vodovodnega omrežja, naj bo zagotovljena izvedba izpiranja ali dezinfekcije tega dela omrežja.
Predlagamo, da se lastniki ali upravljavci javnih objektov, pred izvajanjem omenjenih aktivnosti po nasvet obrnejo k upravljavcu sistema za oskrbo s pitno vodo, ki lahko s svojim tehničnim znanjem svetuje lastniku objekta.

 

Lep pozdrav!

 

JP Komunala Cerknica d.o.o. - cerknica.si

JP Komunala Cerknica d.o.o.
Notranjska cesta 44
1380 Cerknica

Tel.: 01-709-79-10
Fax.: 01-709-31-75
Email: info@komunala-cerknica.si
http://www.komunala-cerknica.si

Na glavno vsebino