Novice in obvestila

Pridružite se podjetniškemu programu, usmerjenemu v turizem
06. 12. 2021

PRIDRUŽITE SE PODJETNIŠKEMU PROGRAMU, USMERJENEMU V TURIZEM

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki si s svojimi aktivnostmi in podpornimi storitvami ter povezovanjem močno prizadeva za razvoj novih podjetij in podjetniških priložnosti tako v regiji kot tudi širše, objavlja poziv v podjetniški program Start-Tourism-Up, ki je bil prvič uspešno izveden v lanskem letu.

Strokovno zasnovan podjetniški program, namenjen spodbujanju podjetniških kompetenc tistih, ki delujejo na področju turizma, je ciljno usmerjen k razvoju inovativnih turističnih proizvodov, nadgradnji obstoječih turističnih produktov in ponudbe ter k ustanavljanju novih podjetij na področju turizma.

Udeleženci bodo v okviru tedenskih online delavnic, v obdobju od 26. januarja do 10. marca 2022, pridobili ključna strokovna in praktična znanja na področju podjetništva, ob tem pa se bodo ciljno seznanili s prilagojenimi vsebinami, ki so za turizem še posebej relevantne.

»Letošnji Start-Tourism-Up je naravnan po konceptu priprave novih turističnih produktov/storitev, ki bodo skladna z novimi smernicami, strategijami in trendi. Želimo si, da bi skozi program udeleženci odšli opolnomočeni z znanjem podjetništva, ki bi ga lahko s pridom uporabili pri svojem delu v turizmu.« (Ana Širca, vodja programa)

Pomembna znanja in izkušnje v okviru podjetniškega programa so pridobili pretekli udeleženci, ki pogosto izpostavijo program kot izjemno pomemben korak na svoji podjetniški poti.

»V program sem vstopila z mislijo, da bom samo izpilila svojo idejo in se z njo lansirala na trg. Na koncu sem ugotovila, da imam še polno dela pred tem. Zadovoljna sem, da sem se vključila v program, saj sem poleg znanj dobila še polno novih poznanstev, s katerimi se še naprej povezujem in sodelujem.« (Janja Urbiha)

»Ko sem se vključila v Start-Tourism-up, sem imela čisto drugo idejo. Skozi predavanja in aktivno delo z mentorji sem spoznala, da bo to potrebno vsaj malo predrugačiti. In vesela sem, da sem to naredila. Danes imam potujočo trgovino z lokalnimi produkti, kjer sem se povezala z lokalnimi pridelovalci hrane. In na ta način promoviramo našo regijo tudi po drugih krajih po Sloveniji. Hvaležna sem, za to izkušnjo in znanja, ki sem jih dobila v programu in za podporo Inkubatorja.« (Anita Urbančič)

»V program sem vstopila z idejo izgradnje prostora doživetij in z mislijo, da poterebujem le par napotkov in to je to. Skozi program sem videla, da to kar vem in znam ni dovolj. Skozi program sem se zelo dosti naučila, ker je bilo zelo veliko konkretnih napotkov. Od vsakega predavanja sem odnesla nekaj uporabnega. Program ti da toliko, kolikor si sam pripravljen vložit, če si pripravljen, lahko zelo dosti dobiš. Kar se mi zdi super pri Inkubatorju je, da te spremljajo od začetka in ti ne »pustijo spati«. Vedno te sprašujejo, spremljajo, opominjajo.« (Mateja Peček)

Prijave v program Start-Tourism-Up, z opisom poslovne ideje, potekajo do 10. januarja 2022. Udeleženci programa bodo upravičeni do vključitve v inkubator in nadaljnje strokovne podpore pri vstopu na trg in pridobivanju potencialnih virov financiranja.

Vse informacije o programu dobite na www.inkubator-perspektiva.si, info@inkubator-perspektiva.si, 031/257 222.

Na glavno vsebino