Za naslov SEJALCA 2017 se potegujejo trije inovativni ponudniki z Zelenega krasa

V polfinale so se uvrstili EXPO Postojnska jama kras, Prvi dostopni youth hostel ARS VIVA iz Loške doline ter ekoturistični produkti Narava v barvah Zavoda Symbiosis z Blok.
Datum: 17. avgusta, 2017

Slovenska turistična organizacija je danes objavila prve rezultate poziva za nagrado SEJALEC. Med petimi izbranimi polfinalisti poziva Sejalec 2017 so kar trije z destinacije Zeleni kras. V polfinale so se uvrstili EXPO Postojnska jama kras, Prvi dostopni youth hostel ARS VIVA iz Loške doline ter ekoturistični produkti Narava v barvah Zavoda Symbiosis z Blok. Polfinaliste bo strokovna komisija STO  v zadnjem tednu avgusta obiskala na terenu, kjer bodo inovacije preizkusili v živo. Zmagovalec bo znan na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo oktobra v Kranjski Gori.

 

Sejalec je priznanje Slovenske turistične organizacije za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Več o polfinalistih:

 

EXPO Postojnska jama kras je največja razstava o jamah in krasu na svetu. S pomočjo interaktivnih in 3D predstavitev so na ogled nastanek krasa, nastanek Postojnske jame, pestrost jamskega življenja ter njena izjemna turistična zgodovina, ki se v veliki meri prepleta tudi s kulturno dediščino. Razstava je zanimiva tako za obiskovalce, ki se s krasom in jamami srečujejo prvič, kot tudi za strokovnjake. Posebna pozornost je namenjena najmlajšim radovednežem, ki jih skozi razstavo interaktivno vodita hrošček drobnovratnik in človeška ribica.Razstava pomeni dragoceno dopolnitev ogleda Postojnske jame in nadgradnjo dosedanje interpretacije z novimi vsebinami, ki jih obiskovalci pri ogledu ne morejo doživeti. …

 

Narava v barvah je skupno ime za nove ekoturistične produkte, ki temeljijo na opazovanju in doživljanju narave Slovenije. V Zavodu Symbioisis so razvili posebne programe naravoslovnih potovanj in enodnevnih izletov, ki omogočajo tujim gostom pristno spoznavanje narave Slovenije. Gosti na potovanjih in izletih v majhnih skupinah s specializiranim vodnikom obiskujejo različna naravna območja, kjer opazujejo in fotografirajo različne živali in rastline.

Koncept pri izkoriščanju bogate biotske pestrosti sledi etičnim in naravovarstvenim načelom, hkrati pa lokalnim prebivalcem prinašamo možnost prihodkov z visoko dodano vrednostjo. S tem se posredno krepi tudi podpora ohranjanju narave, saj ta postaja razvojna priložnost, ne pa ovira.

 

Youth hostel ARS VIVA .V Podcerkvi v Loški dolini so konec lanskega leta odprli vrata Youth Hostla Ars Viva, ki je prvi namestitveni objekt v Sloveniji v popolnosti prilagojen invalidom na vozičkih. Hostel je tudi del največje verige prenočišč po svetu pod okriljem mednarodne zveze mladinskih hostlov Hostelling International. Objekt s svojimi kapacitetami ponuja poleg nastanitev tudi dvorano, galerijo in odprti amfiteater za različne prireditve in izobraževanja. Za razliko od preostalih nastanitev youth hostel lahko sprejme večje skupine gibalno oviranih oseb in odpira vrsto možnosti razvoja dostopnega turizma.

Skip to content