Novice in obvestila

Obvestilo Telekoma Slovenije
27. 11. 2019

Telekom Slovenije je v sodelovanju z Občino Loška dolina v začetku leta 2019 pričel z gradnjo optičnega omrežja, ki bo krajanom omogočilo višje internetne hitrosti in še boljšo izkušnjo spremljanja televizije. Izgradnja priključka optičnega omrežja do objekta je za vse lastnike hiš in etažne lastnike večstanovanjskih stavb, ki se bodo v času trajanja projekta vključili v planirano traso, brezplačna. Sama izvedba pa je sicer v večini primerov povezana s predhodno izvedbo gradbenih del, za kar je potrebno pridobiti ustrezna soglasja. V Telekomu Slovenije načrtujejo, da bo gradnja v sodelovanju s krajani in občino potekala tekoče, tako da bi lahko z izgradnjo celotnega novega optičnega omrežja na območju naselij Markovec, Smelijevo naselje, Ograda, Babno polje in Vrhnika zaključili v prvi polovici leta 2020.

 

Glavna prednost optičnega omrežja je velika pasovna širina, ki omogoča hitrejši, zanesljivejši in varnejši prenos podatkov, saj je optična povezava manj občutljiva na elektromagnetne motnje in udar strele. Optično omrežje zagotavlja kakovostno uporabo širokopasovnih storitev, kot so televizija, internet in internetna telefonija. Krajani boste o možnostih uporabe in naročila storitev Telekoma Slovenije seznanjeni sproti, ko bo možen vklop novih naročnikov. V Telekomu Slovenije priporočajo, da se za prehod na optiko odločite v času izvedbe gradbenih del, saj bodo po tem dodatni izkopi za povezave do hiš potekali z daljšim časovnim zamikom.

Po zaključeni nadgradnji vam bodo na voljo najsodobnejše storitve, ki vključujejo internet, televizijo NEO in fiksno telefonijo. NEO nudi širok nabor TV-vsebin za vso družino, poleg tega pa še številne napredne funkcije. Tako lahko vsebine, do katerih dostopate prek televizije, zelo enostavno upravljate kar z glasom v slovenskem jeziku. Iščete lahko tako, da izgovorite naslov filma, serije, risanke ali ime igralca, lahko pa izgovorite tudi ime programa, ki ga želite gledati. NEO deluje na vseh zaslonih – televiziji, mobitelu, tablici ali računalniku, kar omogoča, da z ogledom posamezne vsebine, ki ste jo začeli spremljati prek televizije, nadaljujete na tablici, mobitelu ali računalniku. Seveda tam, kjer ste končali z ogledom. Brezplačno je na voljo tudi storitev Ogled nazaj, ki omogoča ogled TV-vsebin do 7 dni nazaj.

Več informacij o ponudbi Telekoma Slovenije lahko dobite v Telekomovih centrih po vsej Sloveniji. V Postojni je Telekomov center na Ulici 1. maja 1, Ulica 1. maja 1, v Ljubljani pa v nakupovalnem središču Citypark,  na Pogačarjevem trgu 2 in na ploščadi Ajdovščina 1 v središču mesta. Prav tako so vam za dodatne informacije 24 ur na dan na voljo svetovalci Telekoma Slovenije na brezplačni številki 080 8000 ter prek e-naslova info@telekom.si.

Na glavno vsebino