Novice in obvestila

Obvestilo in opozorilo Policijske postaje Cerknica
20. 09. 2021

Tako kot po celi Sloveniji, tudi na območju Cerknice zopet opažamo porast drznih tatvin iz stanovanjskih hiš. Storilci ne nastopajo sami, temveč po dva, trije ali več.

Storilci se drznih tatvin lotevajo na prefinjen način. Najpogosteje se predstavijo kot delavci različnih podjetij (npr. telekomunikacijskih, elektro, podjetja, ki se ukvarjajo z dezinfekcijo prostorov), kateri so prišli opravljati različne aktivnosti (izmera jakosti signala, preverjanje internetnih povezav, posodobitve itd…). Prihajajo dobro pripravljeni, saj so oblečeni v delovne obleke z logotipom podjetja, prav tako pa imajo logotipe nalepljene na avtomobilih.

V večini primerov storilci nastopijo skupinsko, s tem da vas eden ali dva zamotita z vljudnostnimi vprašanji, pogovorom, posebno pri starejših osebah, med tem ko ostali preiščejo hišo in okolico in izvršijo tatvine denarja ali nakita.

 

V zvezi navedenega svetujemo vsem občanom in občankam občin Cerknica, Loška dolina in Bloke, predvsem pa apeliramo na starejše osebe in osebe, ki živijo same ali na samem, da so zelo previdne:

  • Oseb ne spuščajte v stanovanja ali v stanovanjske hiše, dokler se ne identificirajo
  • Osebe imejte pod stalnim nadzorom
  • Pokličete na podjetje, za katerega naj bi osebe opravljale aktivnosti in preverite ali so dejansko njihovi zaposleni in opravljajo določena dela na vašem območju
  • Zabeležite registrske oznake avtomobilov, barvo, tip…
  • Pozorni bodite na opis oseb ( obleke, videz, govor ..itd)
  • Zaklepajte vhodna vrata, ključ imejte pri sebi in ne shranjenega v bližini doma

 

Preden se zaveste lahko postanete žrtev kaznivega dejanja. V kolikor kljub previdnosti postanete žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da obvestite policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

 

PREVIDNOST NI NIKOLI ODVEČ

Na glavno vsebino