Novice in obvestila

Občina Loška dolina prejela bronasto plaketo Slovenske vojske
08. 07. 2024

V Vojašnici Petra Petriča v Kranju je v četrtek, 4. julija, potekala slovesnost ob dnevu Logistične brigade in dnevu oklepno-mehaniziranih enot Slovenske vojske.  Take slovesnosti so odlična priložnost, da se nadrejeni zahvalijo za dobro opravljeno delo, strokovnost in enotnost. Na slovesnosti so najzaslužnejšim podelili medalje, plakete, pohvale in zahvale  Logistične brigade, plakete Slovenske vojske ter razglasili najboljšega vojaka in podčastnika Logistične brigade za leto 2023.

Bronasto plaketo je prejela tudi Občina Loška dolina. V maju letos je namreč na našem območju potekalo mednarodno tekmovanje vojaških enot, kjer je vojska urila svoje veščine in pridobivala bogate delovne izkušnje. V Slovenski vojski se zavedajo, da je bistvena umeščenost enot v lokalno okolje, pomembna je tako primarna odgovornost do lastnega okolja, do lastne države kot tudi pomoč v mednarodnem okolju.

Pripadnice in pripadniki Logistične brigade sicer 1. julija praznujejo dan enote. Na ta dan, leta 2002, je bila namreč v Vojašnici Šentvid ustanovljena delovna skupina, ki je postavila temelje za delovanje Poveljstva enot za podporo. Logistična brigada se je z leti razvila v učinkovito in uspešno logistično organizacijo Slovenske vojske, ki podpira vse njene enote doma in v tujini. V njeni sestavi od leta 2013 delujejo pripadniki 157. in 670. logističnega polka, Vojaške zdravstvene enote ter Inženiringa, ki spada v poveljstvo Logistične brigade. Vizija Logistične brigade je biti uspešna, učinkovita, prilagodljiva in prepoznavna vojaška organizacija tako v domovini kot tujini. Njene pripadnice in pripadniki uresničujejo poslanstvo in naloge z neprekinjenim uveljavljanjem pravil voditeljstva in vojaške etike ter izboljšanjem znanja prav na vseh ravneh. Z informacijsko podprtimi racionalnimi in optimalnimi procesi sledijo razvoju logistike, kot to delajo v sodobnih tržnih organizacijah. Ob upoštevanju vojaških standardov načela sodobne logistike vključujejo v logistično podporo Slovenske vojske.

Povzeto po:

https://www.slovenskavojska.si/medijsko-sredisce/novica/logisticna-brigada-slovenske-vojske-slovesno-obelezila-svoj-dan/, 8.7.2024

Foto: Ljubo Vukelič

Dan logistične brigade 12 Foto Ljubo Vukelič
Na glavno vsebino