Novice in obvestila

Medgeneracijski center Gaber – Medgen borza
24. 07. 2014

Poleg naše občine, ki je vodilni partner, so v projekt vključeni še občina Rečica ob Savinji iz Savinjske regije, mesto Prelog iz Medimurske in mesto Ludbreg iz Podravinske županije ter Inštitut Antona Trstenjaka, ki bo projekt podpiral s stroko in z usposabljanjem poklicnih organizatorjev mreže, prostovoljcev ter oseb, ki oskrbujejo na domu starejše ljudi.

Občina Loška dolina bo v času izvajanja projekta v upravni stavbi nekdanje tovarne Svea na Gabru vzpostavila Medgeneracijski center Gaber, kjer bo potekalo dnevno varstvo starejših z zagotovljenimi toplimi obroki, organizirane različne prostočasne dejavnosti in prireditve (delavnice, predavanja, predstavitve, potopisi, koncerti, turnirji, športno-rekreativne dejavnosti, zabavni in razvedrilni dogodki,…), info. točka (brezplačna tel. št. za koordinacijo prostovoljcev in informiranje), svetovalna pisarna za starejše. V Medgeneracijskem centru bodo urejeni prostori za delovanje različnih lokalnih društev. Center bo z obratovanjem pričel v začetku leta 2015.

Med projektom bomo izvedli dvodnevni Medgeneracijski tabor, kjer se bodo družili in povezovali pripadniki različnih generacij, ter se bo izobraževalo o gerontologiji, aktivnem staranju, vseživljenjskem učenju, prostovoljstvu,…

Vzpostavljena bo tudi spletna stran E- borza za obveščanje in informiranje o projektu ter e portal za izmenjavo prostovoljskih del.

V občini bomo s pomočjo Inštituta Antona Trstenjaka izvedli brezplačne tečaje za usposabljanje za medgeneracijsko prostovoljstvo za lepe človeške odnose, usposabljanje ljudi, ki na domu oskrbujejo stare, dolgotrajno bolne ali osebe z invalidnostjo ter usposabljanje za mlade in starejše za druženje ob učenju računalništva.

Na glavno vsebino