Novice in obvestila

Letovanje otrok – Rdeči križ Slovenije
16. 08. 2023
LETOVANJE OTROK RDEČEGA KRIŽA SLOVENIJE 

OBMOČNEGA ZDRUŽENJA

CERKNICA – LOŠKA DOLINA – BLOKE

V organizaciji Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Cerknica-Loška dolina-Bloke smo organizirali na otoku Krk desetdnevno zdravstveno letovanje za 58 otrok iz občine Cerknice, Loška dolina in Bloke.

Veseli in ponosni smo, da smo s pomočjo financerjev in donatorjev brezskrbne in vesele počitnice omogočili otrokom, ki si to želijo. Desetdnevno letovanje je minilo zelo hitro saj smo poleg vodnih aktivnosti izvedli veliko ustvarjalnih delavnic, športnih iger, izletov, pohodov in zabavnih dogodkov, kot je Krk ima talent, Zmenkarije, Morske poroke in ples na fešti Magdaljenina. Otroci so bili najbolj navdušeni nad vodnimi igrami z baloni, z vožnjo s čolnom na banani, vožnjo s kanuji ter obiskom Malinske. Obnovili smo znanje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED (TPO z AED). Učili smo se tudi , kako uporabljamo čistilna sredstva za pospravljanje sob. Starejši otroci so pomagali mlajšim, otroci so se med seboj povezali in spletla so se prijateljstva in ljubezni. Otroke smo na letovanju spodbujali k samostojnosti, prijaznosti, strpnosti, solidarnosti in odgovornosti. Učili smo se za življenje ter spoznavali druge kulture in običaje.

Letovanje je tudi letos sofinanciral Ministrstvo za zdravje in občina Cerknica. Iskrena hvala tudi donatorjem podjetju Mineralka d. o. o.,  Alpod d. o. o.,  Ebm-papst Slovenija d. o. o., Eurobox d.o.o.   Kovinoplastika Lož d.d., Slokat Marko Nikolić, ki podpirajo program letovanja otrok.

Rdeči križ Cerknica-Loška dolina-Bloke organizira tudi brezplačna letovanja v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič. V letu 2023 smo na Debeli rtič doslej peljali 28 otrok.

Vodja letovanja Gregor Pokleka l.r.

Na glavno vsebino