Novice in obvestila

Jubilejno 10. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske
05. 04. 2024
Jubilejno 10. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske bo potekalo na območju med Bloško Polico in Bačem ter bo potekalo tudi skozi Občina Loška dolina.
Logistična brigada Slovenske vojske bo s podporo ostalih enot Slovenske vojske organizator jubilejnega 10. tekmovanja oddelkov Slovenske vojske z mednarodno udeležbo. Tekmovanje bo potekalo v času od četrtka, 9., do petka, 10. maja, na območju med streliščema Bloška Polica in Bač. Tekmovalo bo 15 oddelkov od katerih jih 8 prihaja iz Slovenske vojske ter sedem oddelkov partnerskih držav (dva iz Združenih držav Amerike ter po eden iz Hrvaške, Madžarske, Republike Severne Makedonije, Romunije in Slovaške).
Tekmovanje, ki se bo v sredo, 8. maja, pričelo s slovesno otvoritvijo v Cerknici in zaključilo v petek, 10. maja, s slovesnostjo v Pivki, je namenjeno preverjanju sposobnosti ter znanj iz osnovnih vojaških veščin preživetja na bojišču, usposobljenosti iz oddelčnih postopkov, sposobnosti timskega dela in krepitvi bojnega duha ter spodbujanju zdrave tekmovalnosti v enotah Slovenske vojske. V Slovenski vojski se dobro zavedamo, da smo lahko le visoko usposobljeni in pripravljeni kos različnim grožnjam ter tako zagotavljamo varnost državljanov in pomagamo tam, kjer nas potrebujejo.
Da bo tekmovanje, na katerem bo moralo devet članov posameznega oddelka v čim krajšem času rešiti taktično nalogo, potekalo brezhibno in tekoče, so se v Logistični brigadi lotili organizacijskih priprav v sodelovanju s civilnim okoljem. Povezali so se z občinami Postojno, Cerknico, Ilirsko Bistrico, Pivko in Loško dolino, saj bo na njihovem območju potekalo tekmovanje. Prvi dan tekmovanja, v četrtek, 9. maja, bodo morali udeleženci opraviti z nalogami na devetih delovnih točkah, medtem ko bo v petek, 10. maja, na sporedu pet delovnih točk.
Občanke in občane občine Loška dolina vabimo, da si v sredo, 8. maja, ob 17. uri v Cerknici ogledajo otvoritveno slovesnost tekmovanja ter v četrtek, 9. maja, med 8. in 12. uro četrto delovno točko, kjer bodo udeleženci tekmovanja na območju med naseljem Podcerkev in vodotokom Obrh prečkali vodno oviro.

 

Slovenska vojska

Slovenska vojska - vožnja s čolnom

Jubilejno 10. tekmovanje oddelkov Slovenske vojske

435899508 398615106439369 9021554418950642572 n (1)
Na glavno vsebino