Izjava o skladnosti (ZDSMA)

 

Dostopnost

Ta izjava se nanaša na Občino Loška dolina. V skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) želimo spletno stran približati najširšemu krogu uporabnikom.

 

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče https://www.loska-dolina.si

Ocenjujemo, da je spletišče www.loska-dolina.si delno skladno z ZDSMA.

Zakon o dostopnosti spletišč mobilnih aplikacij (v nadaljevanju: ZDSMA) nas kot občino Loška dolina obvezuje omogočati dostopnost svojih spletišč v skladu z Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA). V skladu z 5. členom ZDSMA dolžni zagotoviti naslednje zahteve glede dostopnosti:

  • informacije in uporabniški vmesniki morajo biti uporabnikom predstavljeni na načine, ki jih lahko zaznajo;
  • zagotoviti je treba delujoče uporabniške vmesnike in navigacijo;
  • informacije, povezane z uporabniškim vmesnikom, in njegovo delovanje morajo biti razumljivi;
  • vsebina mora biti dovolj robustna, da jo je mogoče zanesljivo razlagati z različnimi uporabniškimi agenti, tudi s podpornimi tehnologijami, kar pomeni, da imajo uporabniki vedno dostop do vsebine, tudi z naprednimi tehnologijami.

Občina Loška dolina ima vzpostavljeno uradno spletno mesto na spletnem naslovu https://www.loska-dolina.si/ . Spletišče temelji na sistemu WordPress. Naložen imamo vtićnik ki omogoča da obiskovalci spletišča spremenijo pisavo, povečajo črke, spremenijo kontrast barv na spletišču, ustavijo premike in uredijo besedilo tako, da so vse povezave podčrtane. Spletna stran je prilagojena tudi za mobilne telefone.
Naša spletna stran je v postopku prenove. Pri izdelavi nove strani poskušamo čim bolj izpolnjevati zahteve standarda SIST EN 301 549 V3.2.1.

 

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 14. 04. 2023 na podlagi samoocene.
  • Izjava je bila nazadnje pregledana 23.8.2023.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Občina Loška dolina
Cesta Notranjskega odreda 2
1386 Stari trg pri Ložu

tel.: 01 70 50 670
faks: 01 70 50 680
e-pošta: obcina@loskadolina.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

 

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost

MINISTRSTVO ZA JAVNO UPRAVO
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

01 478 47 78
gp.uiv@gov.si

Skip to content