Novice in obvestila

EU SI ti: Okrogla miza Evropa za mlade v Postojni
14. 04. 2016

Skozi izkušnje in razmišljanja občanov odkrivamo izzive in priložnosti EU.

 

O možnostih mladih v EU iz prve roke

Kakšne so možnosti in priložnosti za delo, prakso, zaposlitev ali izobraževanje, ki jih imajo v EU ali širše na voljo mladi preko različnih evropskih programov in mehanizmov? O svojih konkretnih izkušnjah bodo spregovorili mladi, njihove zgodbe pa bodo s koristnimi informacijami dopolnili nacionalni koordinatorji oziroma nosilci programov za mlade. Podrobneje bodo predstavljeni programi mobilnosti ter programi za mlade, med njimi evropska prostovoljna služba, ki jih omogoča program Erasmus+, Tvoja prva zaposlitev EURES in novi program za spodbujanje čezmejnega podjetništva Erasmus za mlade podjetnike.

Dogodek bo potekal v četrtek, 21. aprila, ob 18. uri, na Inštitutu za raziskovanje krasa v Postojni.

Okrogla miza z razpravo Evropa za mlade –učenje, delo, zaposlitev in življenje mladih v EU je prva od prireditev, ki bodo letos in prihodnje leto potekale pod okriljem Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji v okviru projekta EU SI ti. Gre za različne dogodke, s katerimi želijo prireditelji prikazati konkretnejše koristi članstva  Slovenije v EU in spodbuditi temeljno debato o EU – njenih vrednotah, solidarnosti, strpnosti ali aktualnih evropskih temah v regijah.

V Postojni bo okrogla miza tudi del dogajanja ob uradni priključitvi občine Postojna med otrokom prijazna Unicefova mesta. Poleg raznih slovesnosti in dogodkov se občini obeta tudi prva strategija razvoja na področju otrok in mladine.

Priloga: vabilo s programom

Na glavno vsebino