Novice in obvestila

Brezplačne meritve radona v gospodinjstvih
16. 02. 2023

Ministrstvo za zdravje, Uprava Republike Slovenije za varstvo pred sevanji, kot že prejšnja leta financira tudi v letu 2023 izvajanje 480 meritev radona v zasebnih hišah in stanovanjih v tistih občinah, ki so na področjih z več radona.

Meritve se bodo prvenstveno izvajale v bivalnih prostorih na območjih z več radona (občine Bloke, Cerknica, Črnomelj, Divača, Dobrepolje, Dolenjske Toplice, Hrpelje – Kozina, Idrija, Ig, Ivančna Gorica, Kočevje, Komen, Logatec, Loška dolina, Loški Potok, Miren-Kostanjevica, Pivka, Postojna, Ribnica, Semič, Sežana, Sodražica, Vrhnika in Žužemberk). V primeru interesa pa se lahko del meritev izvede tudi v občinah Brda, Bohinj, Borovnica, Brezovica, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Grosuplje, Ilirska Bistrica, Jesenice, Kanal, Kostanjevica na Krki, Kostel, Metlika, Mežica, Mirna Peč, Mokronog – Trebelno, Mozirje, Nova Gorica, Novo mesto, Osilnica, Radovljica, Straža, Škofja Loka, Trebnje, Tržič, Velike Lašče, Vuzenica in Žirovnica. Do 20% meritev (96 meritev) se lahko izvede tudi v drugih občinah po Sloveniji.

V zasebnih hišah in stanovanjih letos izvaja meritve švedsko podjetje Radonova Laboratories AB v sodelovanju s podjetjem Strokovne in tehnične dejavnosti, Katja König s.p. Zainteresirani posamezniki se lahko prijavijo na https://radon.si/index.php/meritve-radona-2023/

Na glavno vsebino