Novice in obvestila

Akcija – dnevi cepljenja
14. 12. 2021

Spoštovani,

pandemija covida-19 nam je v veliki meri odvzela vse tisto, kar nam je najljubše – toplino rok, prijazen nasmeh, hiter objem ter brezskrbna druženja z družino in prijatelji. V prazničnih dneh se je toliko težje odreči stiku in dotiku.

Tega se zavedamo tudi zdravstveni delavci. Tudi mi pogrešamo stisk rok, dotik bližnjega in praznična druženja. Delamo vse, kar je v naši strokovni in človeški moči, da obvladamo epidemijo in oskrbimo vse, ki nas potrebujejo.

Prosimo vas, da se odločite za cepljenje proti covidu-19 s prvim, drugim ali tretjim odmerkom. Cepljenje je varno in učinkovito. S cepljenjem boste zaščitili sebe pred tveganjem za težji potek okužbe in hkrati boste zaščitili tudi svojo okolico, predvsem tiste, ki so vam blizu. Da se boste morda lažje odločili za cepljenje vas vabimo, da si vse ključne informacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19 preberete na spletni strani www.cepimose.si, kjer z odgovori strokovnjakov naslavljamo tudi najpogostejša vprašanja. V svojem lokalnem okolju preverite aktualne termine cepljenja.

S temi mislimi in željami vas vabimo na slovenske dneve cepljenja, ki bodo potekali v občinah v Sloveniji od 19. do 23. decembra 2021. Naj bodo dnevi cepljenja dnevi odločitve za prvi, drugi ali tretji odmerek cepljenja. Prepričani smo, da nas samo zadostna precepljenost lahko vrne v čim bolj normalno življenje.

Cepljenje naj med nami ne ustvarja novih razlik, ampak naj nas poveže v prizadevanju za skupno dobro. Prebivalke in prebivalci Slovenije smo ničkolikokrat že pokazali, da je solidarnost, še posebej ko gre za Zdravje, naša največja vrednota.

Nagovor zdravstva

Kaj vemo o covidu_pogosta vprašanja in odgovori

Na glavno vsebino