Poslovanje - NLB Stari trg

NLB Stari trg obvešča vse uporabnike, da so vse poslovalnice od 18.3.2020 začasno zaprte.

Datum: 19.03.2020

Med njimi je tudi NLB Poslovalnica Stari trg. Njena nadomestna enota je poslovalnica Cerknica ki je ena od 49-ih NLB poslovalnic, ki še vedno poslujejo, in sicer po skrajšanem delovnem času od 8.30 do 13:00 ure vsak delovnik.

 

Morebitne druge spremembe pa sproti objavljajo na spletni strani www.nlb.si<http://www.nlb.si/, kjer so vsem občanom, in cenjenim strankam, na voljo vse aktualne informacije. Enako velja tudi za njihova družbena omrežja (FB, IG).

 

Za vsa  konkretna vprašanja ali tehnične težave so na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu prek tel. št. (01) 477 20 00, prek video klica in klepeta.  Kadarkoli - z namenom, da lahko varno ostanejo doma.

 

Nasveti za varno bančno poslovanje v času širjenja koronavirusa:

namesto gotovine kartice, obisk poslovalnice le v res nujnih primerih

 

 

Od srede, 18. marca 2020, dalje je odprtih 49 NLB poslovalnic širom Slovenije, ki bodo odprte vsak delovnik od 8.30 do 13.00 uro.  Odprte bodo poslovalnice na sedežih podružnic, v trgovinskih centrih in ob cestnih vpadnicah, da bo tako zagotovljena čim boljša regionalna pokritost. Seznam poslovalnic in ključne kontakte najdete na http://bit.ly/2QmJHOR.

 

Še naprej je iz preventivnih razlogov v veljavi spremenjen način sprejemanja strank v poslovalnicah – torej posamično vstopanje. Naenkrat je lahko v poslovalnici namreč samo toliko strank, kot je bančnih okenc. Stranke vljudno naprošajo, da dosledno upoštevajo tudi varno osebno razdaljo tako do zaposlenih, kot ostalih strank, pred in po bančnem opravku pa uporabijo razkužila.

 

Ob tem stranke znova pozivajo, da omejijo obisk poslovalnice le na resnično najnujnejše zadeve.

 

Svetujejo strankam, da namesto z gotovino plačujejo s karticami osebnega računa in plačilnimi karticami ali mobilno denarnico NLB Pay. NLB Pay lahko v le nekaj minutah prenesejo na mobilno napravo (velja za telefone z OS Android). Postopek je hiter, varen in enostaven. Tako kot s karticami lahko s telefonom na večini prodajnih mestih plačujejo brezstično, do 25 evrov pa tudi brez vnosa številke PIN.

 

Če nikakor ne gre brez gotovine, pa jo bodo stranke - kot doslej - lahko dvignile na bankomatih. Poskrbeli bodo, da bo gotovine v njih vedno dovolj na razpolago, če bi jo potrebovali. 

 

Večino bančnih opravkov lahko postorijo od doma - položnice in račune lahko 24/7 plačajo digitalno prek spletne ali mobilne banke.

 

Za vprašanja, pomoč in nasvete se lahko stranke vedno, 24ur/7dni v tednu obrnejo na NLB Kontaktni center prek telefonske številke (01) 477 20 00. Bančniki v Kontaktnem centru jim lahko pomagajo tudi prek spletnega klepeta ali video klica. Prav video klic je zelo uporaben,  ker omogoča identifikacijo stranke in opravilo bančnih storitev na daljavo.