Novice in obvestila

Povabilo za sodelovanje na razstavi – Čar lesa 2019
29. 03. 2019

POVABILO ZA SODELOVANJE NA RAZSTAVI

Čar lesa 2019

Z namenom promocije lesa in lesnih izdelkov Društvo za zaščito lesa Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Innorenew Coe – Center odličnosti za raziskave in inovacije na področju obnovljivih materialov in zdravega bivanjskega okolja, BF- Oddelek za lesarstvo ter Svet za les v sodelovanju s Cankarjevim domom že enajsto leto organizirajo prireditev Čar lesa 2019. Ob strokovnih srečanjih, posvetih in predstavitvah bo osrednji dogodek promocijska razstava lesnih izdelkov v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, od 13. do 19. maja 2019.

 

Vabimo podjetja in vse, ki se na kakršenkoli način ukvarjate s predelavo ter obdelavo lesa oziroma proizvodnjo lesnih izdelkov, da svoje eksponate prijavite na razstavo v Cankarjevem domu. Vsem razstavljavcem omogočamo predstavitev podjetja in izdelkov v Katalogu Čar lesa 2019 ter na spletni strani Čar lesa, prav tako pa ob vhodu na razstavni oz. prireditveni prostor. Informacije o oglaševanju so vam na razpolago na spletni strani www.carlesa.si. V času razstave bo razstavljavec lahko svoj izdelek predstavil obiskovalcem v okviru akcije »Izdelek se predstavi«.

 

Pogoji za sodelovanje na razstavi Čar lesa 2019:

Na razstavo lahko prijavite eksponate, ki so izdelani iz masivnega in/ali vezanega lesa. Izdelki so lahko površinsko obdelani le s prosojnimi premazi. Dovoljena je tudi kombinacija lesa s kamnom in steklom, vendar ta dva materiala ne smeta prevladovati. Prav tako so dovoljeni kovinski ročaji in okovje.

 

Končno izbiro za uvrstitev izdelkov na promocijsko razstavo Čar lesa 2019 bo opravila strokovna komisija. Rezultate izbora in podrobnejša navodila glede dostave izbranih eksponatov boste prejeli v drugi polovici aprila 2019 po elektronski pošti.

 

Izbrani izdelki bodo enotno označeni z imenom izdelovalca, vrsto lesa, količino CO2, ki jo izdelek prispeva k znižanju le-tega v ozračju, ter drugimi tehničnimi podatki. Fotografije izbranih izdelkov z osnovnimi podatki bodo objavljene v Katalogu Čar lesa 2019 na spletni strani Čar lesa.

 

Informacije in prijava:

Informacijo o pogojih sodelovanja, oglaševanja in prijavni obrazec najdete na spletni strani www.carlesa.si, kjer lahko po el. pošti pošljete prijavo izdelka na el. naslov carlesa.prireditev@gmail.com. Za vsak izdelek, je potrebno izpolniti ločeno prijavo z označeno  fotografijo.

 

Rok za prijavo eksponatov na razstave je 15. april 2019 do 12 ure.

 

Za informacije sta vam na voljo Franc Pohleven, 031 390 393, franc.pohleven@bf.uni-lj.si ter Borut Kričej, 041 862 812, borut.kricej@gmail.com.

 

 

Veselimo se vašega sodelovanja!

 

Organizacijski odbor prireditve Čar lesa 2019

prof. dr. Franc Pohleven

Na glavno vsebino