Novice in obvestila

Policisti Policijske postaje Cerknica obveščajo in opozarjajo
30. 01. 2024

POLICISTI POLICIJSKE POSTAJE CERKNICA OBVEŠČAJO IN OPOZARJAJO

Spoštovani občani,

V zadnjih mesecih smo na našem območju zaznali povečano število vlomov v stanovanjske hiše, avtomobile in druge objekte. Od meseca decembra do danes smo beležili kar 13 takšnih incidentov, kar zahteva povečano previdnost in sodelovanje vseh občanov. Kot vodja policijskega okoliša, želim opozoriti na nekaj ključnih vidikov, na katere bi morali biti pozorni, ter priporočiti nekaj samozaščitnih ukrepov za izboljšanje varnosti vašega doma in premoženja.

Sodelovanje in Sosedski Pomočni Program:

  • Povežite se s svojimi sosedi in sodelujte v Sosedskem Pomočnem Programu. Skupaj lahko oblikujete močno varnostno mrežo, ki bo pripomogla k preprečevanju vlomov.

Nadgradnja Varnostnih Sistemov:

  • Posodobite svoje varnostne sisteme, vključno z alarmnimi napravami, kamere za nadzor, in dobro osvetlitvijo okolice. Vidne varnostne naprave lahko delujejo kot odvračilo za morebitne vlomilce.

Zaklepanje Vrat in Oken:

  • Vedno preverite, ali so vrata in okna ustrezno zaklenjena. Uporabljajte kakovostne ključavnice in jih redno vzdržujte. Ne pozabite na zaklepanje vhodnih vrat tudi takrat, ko ste doma.

Neopazno Ravnanje z Ključi:

  • Ne puščajte ključev na očitnih mestih, kot so pod preprogo ali v loncu za rože. Razmislite o uporabi varnostnih škatel za shranjevanje rezervnih ključev.

Oglaševanje na Družbenih Omrežjih:

  • Pazite, kaj delite na družbenih omrežjih. Ne razkrivajte podrobnosti o svojih potovanjih ali odsotnosti, saj to lahko poveča tveganje za vlom.

Sodelovanje s Policijo:

  • Če opazite kakršne koli sumljive dejavnosti ali osebe, nemudoma obvestite policijo. Sodelovanje med občani in policijo je ključno pri preprečevanju kriminala.

Ozaveščanje:

  • Poudarjajte pomen ozaveščanja med sosedi o varnostnih ukrepih. S skupnimi močmi lahko zmanjšamo tveganje za vlome.

 

Zavedamo se, da je varnost našega premoženja in domov ključnega pomena. S skupnimi prizadevanji lahko zmanjšamo tveganje za vlome in naredimo našo skupnost varnejšo. Prosimo, da si vzamete čas za implementacijo teh ukrepov in sodelujete pri ohranjanju varnosti našega skupnega doma.

Hvala za vaše sodelovanje in previdnost.

Lep pozdrav,

PREVIDNOST NI NIKOLI ODVEČ

 

 

 

Na glavno vsebino