Vabilo na pohod - Po poteh razbojnikov v Babnem Polju

dne 09.10.2022

kraj: Babno Polje

Društvo Modro nebo vas v sodelovanju z Zavodom Rihtarjeva domačija vljudno vabi na pohod

“Po sledeh razbojnikov v Babnem Polju - Poduk o neustrašnosti Baltazarja Hacqueta”

ki bo potekal v nedeljo, 9. oktobra 2022, z začetkom ob 10.00, zborno mesto na Rihtarjevi domačiji (Babno Polje 67, 1386 Stari trg pri Ložu)

 

Na pohodu se bomo sprehodili po poti med Babnim Poljem in Babno Polico, ki jo je pred več kot 200 leti prehodil tudi Baltazar Hacquet, avtor knjige Fizikalno zemljepisje vojvodine Kranjske, Istre in deloma sosednjih dežel.

Na poti bomo spoznavali zanimivo zgodovino krajev, se sprehodili po poteh, ki so jih v preteklosti uporabljali tudi turški razbojniki in prisluhnili zgodbi o neustrašnosti Hacqueta. Babnega Polja Janez Anton Scopoli, znan botanik iz Hacquetovih časov, zaradi strahu pred razbojniki ni nikoli prehodil, zato bomo spoznavali tudi rastline, ki uspevajo na tem območju; mogoče najdemo tudi kakšno novo. Pohod bomo zaključili z okušanjem dobrot lokalne samooskrbe.

Pohod ni zahteven, pot dolgo približno 12 km, bomo prehodili v predvidoma 5 urah. Priporočljiva oprema: pohodniška obutev, pohodniške palice, ustrezna zaščita pred soncem.

 

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.

Prispevek 10,00 EUR (vključuje vodenje, topli napitek, vodo in dobrote lokalne samooskrbe) in se plača na dan pohoda.

Prijave sprejemamo po e-pošti info@rihtarjeva-domacija.si ali na tel. številko 041 260 985 do četrtka, 6. oktobra do 19. ure.

 

Dogodek organizira društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma v sodelovanju z Zavodom Rihtarjeva domačija, dogodek sofinancira Občina Loška dolina.

www.rihtarjeva-domacija.si

2021 06 20 Hacquet Foto Alenka Veber 19    2021 06 20 Hacquet Foto Alenka Veber 29   2021 06 20 Hacquet Foto Alenka Veber 46

 

Fotografije: foto Alenka Veber, Arhiv Zavod Rihtarjeva domačija