Spletno predavanje - Zlatorogov zaklad na Notranjskem

dne 22.02.2022

kraj: Babno Polje

Zavod Rihtarjeva domačija vas vljudno vabi na spletno predavanje dr. Petra Skoberneta, v torek, 22. februarja 2022, ob 18. uri

O Zlatorogovem zakladu na Notranjskem.

 

Peter Skoberne je doktor biologije, naravovarstvenik s širokim vedenjem in znanjem, publicist, predavatelj, fotograf. S področjem varstva narave se je poklicno ukvarjal celo karierno pot, kratko obdobje tudi kot v. d. direktor Triglavskega narodnega parka.

Predavatelj bo začel s povedko o Zlatorogu, ki se zaključi tako, da Zlatorog, razočaran nad človekovim pohlepom, z rogovi razrije vrt pod Triglavom in zapusti naše kraje. A vendar je njegov zaklad še vedno tu, le videti ga je treba. Zgodba pripoveduje, da je treba imeti košček njegovega zlatega roga, pa se nam odpre pogled, da vidimo, kje je zaklad skrit. Z napuhom, ošabnostjo in pohlepom se ne moremo dotakniti roga. Ko vstopimo v kraljestvo Zlatoroga, naravo, je le na prvi pogled razdejano. Ko se umirimo, utihnemo, se v ponižnosti in občudovanju prepustimo, se nas bo morda dotaknil Zlatorogov rog. Pred nami se bodo odstrli zakladi. Tokrat si jih bomo ogledali na Notranjskem.

 

Kako se lahko udeležite predavanja?

Če se želite udeležiti spletnega predavanja, se prijavite prek e-naslova info@rihtarjeva-domacija.si z besedo Zlatorog. Na vaš e-naslov vam bo zavod dan ali dva pred predavanjem poslal povezavo do spletne predavalnice na platformi Zoom. Za spremljanje virtualnega predavanja morate na svoj računalnik, tablico ali pametni telefon namestiti aplikacijo Zoom. Prijave zbiramo do zasedenosti mest v ZOOM aplikaciji.

Predavanje bosta omogočila Zavod Rihtarjeva domačija in dr. Peter Skoberne

Foto Peter Skoberne

02 Foto Peter Skoberne   03 Foto Peter Skoberne   04 Foto Peter Skoberne  01 Foto Peter Skoberne