Botanično srečanje - Zgodbe, ki nam jih pripovedujejo rastline

dne 26.03.2021

kraj: Babno Polje

Zgodbe, ki nam jih pripovedujejo rastline

Ko se sprehajamo po naravi in opazujemo rastline, niti ne slutimo, kako smo bili v preteklosti povezani z njimi. Nekaj zgodb o rastlinah in njihovih povezavah s človekom boste lahko slišali na zoom botaničnem srečanju, ki ga pripravlja Zavod Rihtarjeva domačija iz Babnega Polja.

V petek, 26. marca 2021, ob 19. uri.

Z nami bo Marko Cvetko, univ. dipl. inž. agronomije, ki ga že od malih nog nagovarjajo rastline. Zanima ga predvsem raba rastlin v kulinariki, fitoterapiji, posveča se tudi divji hrani in ostalim aspektom etnobotanike. Znanje dopolnjuje z vsakoletnim obiskom različnih tečajev in seminarjev na področju etnobotanike. Svoje znanje o rastlinah rad predaja v obliki interpretativnih sprehodov po naravi.

Marko skupaj z Zavodom Rihtarjeva domačija načrtuje etnobotanični sprehod tudi po Babnem Polju – slovenski Sibiriji.

Kako se lahko udeležite predavanja?
Če se želite udeležiti spletnega dogodka, se prijavite prek e-naslova info@rihtarjeva-domacija.si z besedama Zgodbe rastlin. Prijave zbiramo do zasedenosti prostih mest.

Na vaš e-naslov vam bo zavod dan ali dva pred predavanjem poslal povezavo do spletne predavalnice na platformi Zoom. Za spremljanje virtualnega predavanja morate na svoj računalnik, tablico ali pametni telefon namestiti aplikacijo Zoom.

 

Marko Cvetko Foto Alenka Veber