Vabilo na zaključek projekta \"Špajza\"

Las Notranjska vabi na zaključek projekta \"Špajza\", ki bo v sobot 14.12.2019.

Datum: 14.12.2019

LAS  Notranjska                                                                                   Razvoj podeželja

 

 

Projekt »ŠPAJZA«, ki ga sofinancirata Evropski sklad za razvoj podeželja in LAS Notranjska,  bomo uspešno zaključili 31.12.2019.

 Tema projekta je ozavestiti lokalne prebivalce o pomenu zdravega,  aktivnega načina življenja, o pomenu uporabe neprocesirane hrane. Po možnosti preverjenega znanega porekla, pridelane in predelane najbližje kraju bivanja.

Kot izvedba zadnje aktivnosti projekta,  bosta s 1.1.2020 predana v uporabo dva »ŠPAJZOMATA« - prodajna avtomata, v katerih bodo na voljo pridelki in izdelki preverjenega porekla. Ki bodo dostopni 365 dni v letu, 24 ur na dan… Lokacija enega bo poleg Pošte na Rakeku – Partizanska 8a, drugega pa  v Cerknici pri Galeriji Urh oziroma Lepotnem ateljeju AINE – Cesta 4. maja 75. Oba avtomata sta postavljena ob glavni cesti,  parkiranje je možno, dostop  do aparatov je brez stopnic.  V projektu sodelujejo tudi vse tri osnovne šole našega lokalnega področja – Bloke, Stari trg, Cerknica. Sodelujejo z izvedbami raznih delavnic in krožkov, v katerih  se učenci učijo peke in priprave  raznih izdelkov, spoznavajo pomen zdravega prehranjevanja.

 

 

ZATO VAS V SOBOTO, 14.12.2019 VABIMO,

DA SE NAM PRIDRUŽITE NA KRATKEM DOGODKU, KO VAM BOMO PREDSTAVILI OBA PRODAJNA APARATA IN IZMENJALI MNENJA, ZNANJE, IZKUŠNJE. ZELO DOBRODOŠLI NAM BODO VAŠI PREDLOGI IN ŽELJE GLEDE PONUDBE OBEH »ŠPAJZ«.

 

V CERKNICI BO DOGODEK  OB 10. URI

(Cesta 4. maja 75),

 

NA RAKEKU BO DOGODEK OB 11. URI

(Partizanska 8a).