Predavanje ddr. Verene Perko SVETA DEŽELA

Zavod Rihtarjeva domačija vabi v nedeljo, 8. decembra 2019, ob 15. uri na predavanje ddr. Verene Perko SVETA DEŽELA ali zgodba o politikih, ki niso razumeli znamenj časa, ki bo v večnamenskem objektu v Babnem Polju (200 m desno od Rihtarjeve domačije).

Datum: 08.12.2019

 

predavanje

 

Iz svetopisemskih zgodb poznamo imena mnogih ljudi, ki so vplivali na potek dogodkov v Jeruzalemu v času Jezusovega življenja kot tudi v času porušenja Jeruzalema in izgona Judov po vsem svetu. Kdo je bil kralj Herod in zakaj so ga Judje zavračali? Zakaj je bilo porušeno mesto Jeruzalem in požgan judovski Tempelj? Kako je Judeja postala Palestina in kako daleč segajo razprtije, ki še danes delijo ves svet.

Predavateljica bo osvetlila nekaj temeljnih zgodovinskih spoznanj o Sveti deželi z zgodovinskega in kulturnega vidika, ki bi jih moral poznati vsak, da bi razumel nesmiselnost verskih sporov in političnih obračunov.

 

 Verena Perko (1952), publicistka, pesnica in pravljičarka. Po poklicu je arheologinja, s specialistka za rimskodobno arheologijo. S področja muzeologije in dediščine se je izobraževala na Icomovih poletnih šolah Masarykove univerze v Brnu in s prestižno štipendijo Paula Gettyja v ZDA in Angliji. Iz muzeologije je doktorirala pri prof. T. Šoli na Univerzi v Zagrebu.
Zaposlena je kot muzejska kustosinja in zunanja sodelavka na Arheološkem oddelku Filozofske fakultete v Ljubljani. Je avtorica in vodja več razstav, ter avtorica številnih strokovnih del. Je pobudnica in soustanoviteljica doktorskega študija heritologije na Univerzi v Ljubljani.

Prosimo, da osebna vozila parkirate na javnem parkirišču nasproti Rihtarjeve domačije oz. pri župnijski cerkvi sv. Nikolaja.

 

Vstop prost!

 

Prireditev financirata Zavod Rihtarjeva domačija in Občina Loška dolina.