Predstavitev knjige Alenke Veber - Kolo sreče

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica - Enota Maričke Žnidaršič Stari trg pri Ložu, vabi na predstavitev knjige Alenke Veber - Kolo sreče - ki bo v petek, 21.9.2018, ob 19. uri

Datum: 07.09.2018

<br />
Kolo-srece                              Vljudno vabljeni na predstavitev knjige

Alenke Veber
Kolo sreče.
67 babjepolskih iveri

                                                                                     petek, 21. september 2018,
                                                                                                   ob 19.00

                                                                  v prireditvenem prostoru knjižnice v Starem trgu

                                    
Knjiga Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri vsebuje duhovne misli, ki so bile predvajane od 2015 do 2018 v oddaji Duhovna misel: Razmislek o temeljnih življenjskih vprašanjih s področja vere, duhovnosti in humanizma na Prvem programu Radia Slovenija.

 

Alenka Veber, univ. dipl. soc. del., se je rodila leta 1968 v Piranu. Otroštvo in zgodnjo mladost je preživela v domačem kraju staršev – v Babnem Polju na Notranjskem. Po končanem študiju v Ljubljani je bila do aprila 2018 redno zaposlena kot urednica knjižnih izdaj pri najstarejši slovenski založbi Celjski Mohorjevi družbi.

Je avtorica več sto poljudnih prispevkov o slovenski kulturni in naravni dediščini, predvsem pa je ljubiteljska etnologinja, fotografinja in turistična vodnica, mentorica študijskih krožkov ter predavateljica.

V letu izida knjige Kolo sreče. 67 babjepolskih iveri se je po petintridesetih letih domotožja
in tridesetih letih življenja in dela v Ljubljani odločila, da se za stalno vrne domov in se v celoti posveti delu v Zavodu Rihtarjeva domačija, zavodu, ki ga je ustanovila leta 2011.


»Sama ne sodim med ljudi, ki bi slepo verjeli rimski boginji sreče, čeprav mi je velikokrat pokazala roge. Zato sem se odločila, da Fortuno, ki me je neprizanesljivo obračala, zagrabim za roge in jo postavim v kot, pokrijem z rjuho in se usedem na novo kolo.

A nečesa nisem ne mogla ne smela pokriti prtljažnika življenja, ki ga nosim s seboj. Prtljažnika, v katerem hranim življenjske preizkušnje: v njem se skriva tudi odgovor, kje tiči vzrok zanje in kakšen je njihov namen.« (Kolo sreče, str. 215)

 

     Enota Maričke Žnidaršič Stari trg pri Ložu

Cesta Notranjskega odreda 32 www.kjuc.si