Vabilo na lončarsko delavnico

LAS Notranjska in RRA Zeleni kras vabita v sredo, 23. maja 2018 ob 16.30, v prostore Zavoda Ars Viva, Podcerkev 24, 1386 Stari trg pri Ložu, na LONČARSKO DELAVNICO.

Datum: 16.05.2018

Na delavnici v sklopu operacije Zgodbe rok in krajev, ki jo bo vodil lončarski mojster Janez Bojc, se boste seznanili s pripravo gline, oblikovanjem in sušenjem izdelkov, žganjem, krašenjem in loščenjem (glaziranjem) enkrat žgane lončenine ter končnim žganjem. V lončarjenju se boste lahko preizkusili tudi sami – na električnem vretenu si boste izdelali lastno skodelico. Dodatno bomo na delavnici prisluhnili vašim željam glede nadgraditve rokodelskih in podjetniških znanj ter jih skušali v nadaljevanju operacije tudi uresničiti.

 

Delavnica je namenjena rokodelcem in vsem tistim, ki bi to radi postali. Z delavnico želimo širiti rokodelska znanja ter rokodelce območja LAS Notranjska spodbuditi k sooblikovanju in dvigu rokodelske kulture.

 

Zaradi omejenega števila udeležencev je obvezna predhodna prijava, do ponedeljka, 21. maja 2018 na e-naslov:  martina@rra-zk.si ali tel. št.: 05 721 22 42.

Delavnica je brezplačna.

 

Vabljeni, da se pridružite in razširite rokodelska znanja in veščine!

 

 

Delavnica je del operacije Zgodbe rok in krajev, ki jo izvaja LAS Notranjska oz. RRA Zeleni kras kot vodilni partner LAS. Operacija je sofinancirana iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

 

RRA