Prireditev V deželi ostrnic – Ob košnji 2017

V nedeljo, 18. junija 2017, vas vabimo na Babno Polje, kjer se bo ob 14. uri pričela tradicionalna, 13. etnološko-turistična prireditev občine Loška dolina, V deželi ostrnic – Ob košnji 2017.

Datum: 12.06.2017

Letošnjo prireditev Ob košnji bo odprl igrani prikaz življenja na vasi, ko bodo domačini, Babnopoljci, oživili dediščino in tradicijo Loške doline ter Babnega polja. Nato se jim bodo ob zvokih pesmi MePZ Sveti Jurij in ljudskih pevk Loške doline pridružili še kosci in grabljice. Temu bodo sledile igre med ostrnicami za prehodni pokal, na katerih bodo ob vonju pokošene trave v ‘zdevanju’ ostrnic tekmovale ekipe iz občin Loška dolina in Loški potok. Najmlajši obiskovalci se bodo pomerili v igri ‘Hi, konjiček’, odrasli pa se bodo zabavali v štafeti z grabljami…

 

Obiskovalci bodo prisluhnili tudi recitalu stare babnopoljske pesmi ter ansamblu Strel. Udeležili se bodo lahko tudi enournega vodenja Alenke Veber Rihtarjeve po Babnem Polju. Na stojnicah bodo na ogled izdelki domače obrti, v okušanje pa domače dobrote.

 

OB KOŠNJI 2017zadnja