Joga za otroke v Medgeneracijskem centru Gaber

Medgeneracijski center Gaber obvešča, da bo v soboto, 8.10.2016, ob 11. uri pričetek Pravljične joge pod vodstvom Brede Sterle, certificirane učiteljice joge z dolgoletnimi izkušnjami s področja vzgoje.

Datum: 19.08.2016

Dejavnost je brezplačna, primerna za predšolske malčke in šolarje prve triade v spremstvu staršev, starih staršev oz. spremljevalcev, lahko pa tudi samostojno.

Prijave zainteresiranih in informacije na:

skupnostbhanu@gmail.com,

051 847 208 (Breda) 

01 70 50 685, 080 41 45 (MGC Gaber)

 

Pravljična joga je vodena vadba z elementi joge, posebej oblikovana za otroke že od najnežnejše starosti. Je igra in vadba za otroke, ki upošteva vsa jogijska načela. Otroci se spoznavajo s svojim telesom, z možnostmi, ki jih ponuja, naučijo se osnovnih jogijskih položajev in preprostih dihalnih tehnik ter se ob tem odlično zabavajo. Pravljična joga poudarja nenesilen in spoštljiv odnos do sveta, soljudi, in do samega sebe, poudarja prisotnost v danem trenutku, predvsem pa poudarja pozitivnost in netekmovalnost. Joga za otroke pozitivno deluje na: motoriko, koordinacijo, moč in gibljivost, zavedanje in obvladovanje telesa, nadzor nad čustvi in boljši spanec, samozavest, imunski sistem, telesno držo, pljučno kapaciteto, zbranost, ustvarjalnost.

(Urška Božič, Pravljična joga, MK).