Zavod Rihtarjeva domačija - predstavitev radijske misijonske akcije Dobroti dajemo glas

Zavod Rihtarjeva domačija vas v nedeljo, 6. marca 2016, ob 17.00 uri vabi v večnamenski objekt v Babnem Polju na predstavitev radijske misijonske akcije DOBROTI DAJEMO GLAS.

Datum: 22.02.2016

Gosta bosta

Izidor Šček z Radia Ognjišče in

Janez Krmelj, misijonar na Madagaskarju

 

Izidor Šček je skupaj z Juretom Seškom in Markom Zupanom z Radia Ognjišče minulo jesen obiskal Madagaskar. Na otoku je fante čakalo zahtevno tehnično delo pri obnovi in posodobitvi tamkajšnje katoliške radijske postaje, vsak dan pa so se tudi javljali v program Radia Ognjišče in razkrivali življenje in delo domačinov in misijonarjev.

Izidor Šček nam bo s fotografijami, videom in besedo predstavil Madagaskar, kjer trenutno deluje devet slovenskih misijonarjev. Spoznali bomo življenje domačinov, njihove navade, skrivnosti in običaje. Skupaj s Petrom Opeko se bomo veselili njegovih 40 let duhovništva ter se nato podali na smetišče in v kamnolom, na drugem koncu otoka pa bomo daleč od mestnega hrupa vstopili v novo sezidano šolo sredi slamnatih koč, ki so jo pomagali zgraditi poslušalci Radia Ognjišče. Ogledali si bomo, kaj zmorejo Slovenci na Madagaskarju in kako smo lahko ponosni na njihovo delo, ki je vedno in povsod prežeto z darovi slovenskih dobrotnikov. Izidor bo predstavil tudi njihovo radijsko delo.

Janez Krmelj, misijonar na Madagaskarju, se ravno te dni nahaja na dopustu v Sloveniji.

Pravi, da je Madagaskar kavbojska dežela, na katero se moraš privaditi, se sprijazniti s stanjem, v katerem se znajdeš, in živeti z njo in ljudmi, ki ti znajo ukrasti srce! »Meni so ga že!« je misijonar Janez, ki se že desetletja iz dneva v dan spopada z mnogimi nelogičnimi vozli in njihovim reševanjem, povedal Juretu Sešku.

Janez Krmelj, doma iz župnije Polhov Gradec, deluje v misijonu Ampitafa že tri desetletja. Kot misijonar posveča svoje življenje obubožanemu malgaškemu ljudstvu. Predstavil nam bo svoje delo, ki poleg duhovne oskrbe vključuje tudi prizadevanja na področju zdravstva, šolstva, kmetijstva, infrastrukture ter kulture in športa.

Prostovoljni prispevki bodo namenjeni delovanju misijona Janeza Krmelja.