Predavanje o ekološkem kmetijstvu

Informacijska točka Europe Direct Primorsko-notranjske regije, RRA Zeleni kras in Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom vabi na PREDAVANJE O EKOLOŠKEM KMETIJSTVU, ki bo v torek, 22. decembra, od 17.00 do 18.30 v Krpanovem domu, Prečna ulica 1, Pivka.

Datum: 15.12.2015

Na področju ekokmetijstva v regiji prevladuje živinoreja, čeprav je povpraševanje potrošnikov največje po svežih vrtninah, sadju in nemesnih predelanih živilih (mlevski in mlečni izdelki). Tudi zato bo na tokratnem predavanju med drugim tekla beseda o pridelovanju eko zelenjave, značilnostih trženja le-te, o prednostih ekološkega kmetovanja na splošno ter programu razvoja podeželja za obdobje 2014–2020, v sklopu le-tega  je za ekološko kmetijstvo na voljo kar 55,2 milijona evrov.

Predavanje bo namenjeno kmetom in sicer predvsem tistim, ki jih zanima preusmeritev v ekološko kmetijstvo in pa vsem, ki v lastni pridelavi zelenjave uporabljajo elemente ekološkega kmetovanja.

 

Več o vsebini predavanja si lahko preberete v priloženem vabilu.

 

Obvezne so predhodne prijave, sprejemamo jih na e-naslov: europe.direct@rra-zk.si ali na tel. št. 05 721 22 42, do 21.12.2015.