Dan odprtih vrat TIC-a Lož: EU PROJEKT - Moj projekt

JZ Snežnik v okviru nacionalnega dogodka EU PROJEKT, MOJ PROJEKT v soboto, 19. 9. 2015, vabi na dan odprtih vrat TIC-a Lož in sprehod po knežjem mestu Lož z ogledom Loškega gradu.

Datum: 10.09.2015

Lož, eno izmed najmanjših in najstarejših mest v Sloveniji, za svojimi stavbami skriva številne zanimive zgodbe in anekdote. Vodnica vas  bo popeljala v čas mogočnih srednjeveških gradov, nastanka mesta Lož ter neizbežnih sprememb skozi stoletja. Med sprehodom se boste povzpeli do Loškega gradu ter spoznali povezavo med pomembnimi slovenskimi kulturniki, med katerimi velja omeniti literata Frana Milčinskega in Jožeta Udoviča.

Dobimo se ob 9.00 pred TIC Lož.

Vodila vas bo lokalna turistična vodnica Mateja Peček.

Udeležba je brezplačna.

 

EU projekt, moj projekt: Dnevi odprtih vrat kohezijskih projektov, ki so bili sofinancirani iz evropskih sredstev v obdobju 2007–2013

V Sloveniji ni občine, kjer ne bi bil s pomočjo EU sredstev sofinanciran vsaj en projekt. Ste že odkrili vašega?

To možnost boste imeli v soboto, 19. septembra, ko se boste lahko podali na voden sprehod z lokalnim turističnim vodnikom in z njim doživeli svoj kraj na čisto drugačen način. V dveh urah ali več boste spoznali preteklost kraja, njegove kulturne in naravne posebnosti ter ob tem prisluhnili zanimivim zgodbam.  Ob povratkuvas bodo žene in dekleta podeželskih društev postregle z lokalnimi dobrotami.

Program ZELENI KRAS Z VODNIKOMje objavljen na občinskih spletnih straneh in spletni strani www.zelenikras.si.

Poglejte in si izberite svoj sobotni izlet na Zelenem krasu.

Dneve odprtih vrat »EU projekt, moj projekt« organizira Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v sodelovanju z RRA Zeleni kras.